Over ons

Het doel; Snel een afnemer voor uw restmateriaal of resterende producten opzoeken.

Hoe werkt het?

De site werkt als een gids. Er staan recycelaars, en handelaren voor restmaterialen op en handelaren, refurbishers en dergelijk op van resterende  producten. U kunt denken aan kunststoffen, dozen, computers en houtmot, maar ook volledig onverwachte materialen als  sinaasappelschillen en koffiedik. Of producten als gebruikte transportbanden. Er komen namelijk steeds meer bedrijven die een restmateriaal of resterende producten kunnen afnemen. Lees eerst de tips, want daarin staat nuttige informatie over minimale hoeveelheden, voorkomen van overtollig materiaal en dergelijke. De website is niet verantwoordelijk voor de gegeven informatie. 

 

Waarom deze site?

De website is opgezet vanuit de Circular Industries Hub van het Centre for Sustainability. Het doel van de site is dat bedrijven ons mailen wanneer ze geen afnemer of andere oplossing van hun restmateriaal of resterend product hebben gevonden. Juist die materialen en producten kunnen we als een opdracht voor studenten kunnen aanbieden als studentopdracht bij verschillende vak-opdrachten of afstudeeropdrachten van de drie universiteiten. We gaan ook kijken of er een afnemer te vinden is voor uw resterende producten of materiaal. 

 

Staat uw bedrijf er niet bij?

Meld u zich dan aan via het formulier op deze pagina. Let wel: alleen bedrijven die zelf de restmaterialen of resterende producten afnemen om zelf te verwerken (zoals recyclen, schoon maken, refurbishen en dergelijke) worden opgenomen; dus geen afvalinzamelaars, afvalverbrandingsinstallaties of deponie. We gaan er van uit dat afnemers zelf voor transport zorgen, dus hun vervoerder of inzamelaar zullen inschakelen.  We behouden ons het recht voor om een keuze te maken in partijen.   

 

Interesse?

Meld uw bedrijf, organisatie of initiatief aan. Word vermeld in de database of doe mee aan het kennisnetwerk. 

Om uw materiaal overschot beter onder de aandacht te brengen kunt u ons een bericht sturen. In eerste instantie zal worden gekeken of uw materiaalstroom aan onze eisen voldoet, als dit het geval is zal contact met u worden opgenomen om de stroom op de website te plaatsen en eventueel als opdracht te formuleren voor studenten van de TU Delft, Universiteit Leiden, of de Erasmus Universiteit Rotterdam.

WatRest.nl is op het moment in een opstartende fase, de mogelijkheid om uw vraag naar een specifieke reststroom op de website te plaatsen is sinds kort pas toegevoegd. U kunt hier gebruik van maken door een account aan te maken of door een bericht te sturen met het onderstaande formulier. 


Onze database met afnemers  wordt continu uitgebreid, omdat er steeds meer creatieve ondernemers zijn die meer waarde uit uw resten kunnen halen. Bent u die ondernemer en staat uw organisatie niet in de lijst? Dan ontvangen we graag een mail. 

Heeft u een suggestie voor de website, een tip of iets anders? Dan ontvangen we graag een bericht.